Armeniërs vragen binnen en buiten Tweede Kamer aandacht voor erkenning genocide


Nederland is een van de landen die de zogenoemde ‘Armeense genocide’ nog steeds niet volledig erkennen. Onze regering heeft het steeds over de ‘Armeense kwestie’. Deze week vragen de Armeniërs in Nederland weer aandacht voor ‘deze kwestie’. Maandag voerden ze actie op Het Plein vlak bij Het Binnenhof. Ook boden ze een petitie aan de Tweede Kamer.


Na honderd jaar staan Armeniërs en Turken nog steeds tegenover elkaar over de vraag of de Turken zich honderd jaar geleden wel of niet schuldig hebben gemaakt aan volkerenmoord, genocide dus. Turkije houdt vol dat het om een wederzijds conflict ging waarbij aan beide zijden veel slachtoffers zijn gevallen. Armenië stelt dat het overduidelijk genocide was, omdat de Turken de Armeniërs stelselmatig zouden hebben vermoord. In totaal anderhalf miljoen Armeniërs. De Armeniërs stellen dat de wonden niet zijn geheeld zo lang Turkije niet erkent dat het volkerenmoord was. Er is de hele week nog actie. Zaterdag is er in Amsterdam een manifestatie. Zie: http://www.faon.nl  voor het programma.  Je hoeft op internet maar ‘Armeense genocide’ in te tikken of de discussies binnen en buiten het parlement komen in woord en beeld op je af.

Help ons!

Wilt u de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië steunen, maak dan gebruik van rekeningnummer NL 78 RABO 01 09 23 69 47 ten name van Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. Voor verdere informatie kunt u met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


U kunt nu ook direct overmaken via

 

Onze stichting is ANBI-goedgekeurd, wat betekent dat giften financieel aftrekbaar zijn.